Coquetes de Sagí

La coca saginosa es va popularitzar en la Ribera com una manera de distingir-se de musulmans i jueus, que no podien consumir productes porcins.

Els coquetes de sagi es preparen sobretot en Nadal. Encara que ací encara fa calor, ja ens dóna un respir en les primeres i últimes hores del dia, per a encendre el forn sense morir en l’intent. Les coquetes de sagí són ideals per a traure-les en una safateta en acabant de dinar i disfrutar-les amb el café. Tampoc vénen malament algun dia per a berenar amb un gotet de llet, estan tan riques amb eixe saboret a llima i eixa textura tan especial que li aporta el sagí. Com estes coquetes no porten lactis, poden menjar-les els intolerants a la lactosa i els al·lèrgics a la proteïna de la llet de vaca. Quant al gluten, només caldria canviar la farina per una apta per a celíacs i ajustar la proporció.

Ingredients:
– 350gr. de farina
– 175gr. de sagí de porc
– 175gr. de sucre
– 3 ous
– Ratlladura d’1 Llima.
– Canella

Preparació:
Batre els ous amb el sucre, afegir el sagí de porc prèviament diluïda, la llima ratllat i la canella al gust. Finalment anar agregant la farina a poc a poc fins a obtindre una massa homogènia. Aplanar la massa sobre una taula enfarinada, i amb motles per a galletes, anar tallant diferents formes (cercles, quadros, estreles, etc) , que a continuació posarem sobre una llanda de forn engrasada., empolvorar-ho amb sucre i portar-ho al forn ja precalfat a 180ºC durant 18 – 20 minuts, i ja està preparat.